Пуер люблять гурмани у всьому світі. Його дуже часто використовують під час медитації та взагалі він має величезну кількість корисних властивостей. Виготовлений в історичній китайській провінції Юньнань, він не втрачає своєї актуальності і в наш час.

Головною особливістю такого чаю є сприятливий вплив на організм у будь-який час:

  • можна пити цей чай з ранку, оскільки він не підвищує кислотність шлунка;
  • вдень пуер допоможе впоратися зі спекою або навпаки морозом, вгамує почуття голоду або доповнить трапезу, сприяючи кращому засвоєнню їжі;
  • філіжанка пуера перед сном розслабить організм і добре підготує до сну.

Спочатку цей чай використовувався у давній китайській медицині. Вся справа в тому, що він «омолоджує» організм, сприяючи покращенню обміну речовин та спалюванню жирів.

Готовий пуер має темно-коричневий, горіховий чи червоно-коричневий колір.

Цікавим фактом є те, після заготівлі, скручування та пресування пуер готовий до вживання лише за кілька років.

Як правильно заварювати пуер?

  1. Якісна вода. Джерело, криниця, ну в крайньому випадку з фільтра.
  2. Нагріваємо воду до кипіння і заливаємо чай у фарфоровий чи скляний чайник. Це дуже важливо. Через 30 секунд зливаємо першу воду. Ця процедура проводиться для очищення листочків від забруднень.
  3. Після цього знову заливаємо чай водою і даємо настоятися хвилину. Можна починати чаювання.

Пуер можна заварювати кілька разів і після кожної заварки смак відчуватиметься по-різному!