Особливості чаю «Улун»

Улун вирощують на плантаціях у Китаї. Збирати його мають право лише майстри, які мають «чайне мистецтво». Улун (часто вимовляють як “оолонг”) перекладається як “чорний дракон”. Вважається, що він має особливості як чорного чаю, що обумовлено насиченим смаком, так і зеленого, адже має яскраво виражений аромат. Перед збиранням чаю листя ретельно перевіряють, після чого розкладають певним чином на сонце і через годину забирають у тінь. Зберігають їх зазвичай у бамбукових кошиках, після чого скручують у кульки, які при заварюванні розпускаються в цілісні листки. Існує багато різновидів цього чаю, але найпопулярнішими є «молочний улун» та «женьшень улун». Перший має дуже ніжний молочний аромат і солодкий смак, тому його можна пити без цукру, другий має квітковий і пряний смак.

 

Найкраще улун «готувати» у глиняному чи фарфоровому чайнику. Оптимальною дозуванням вважається 7 грам чаю на 200 мілілітрів води. Час настоювання від однієї до трьох хвилин. Особливістю цього чаю вважається можливість заварювати його кілька разів (10-15), але дуже важливо при цьому виливати всю рідину, що залишилася.

Якщо хочете повною мірою насолодитися нотками далекої Азії – то улун це чудовий вибір.